先ほどの3つの表現に、日本語の直訳を添えて整理しました。
ニュアンスの違いを確認して、状況に合うものを選んでみてください。
## 1. ストレートで自然な表現

I haven't been able to sleep well, both yesterday and today.
(昨日も今日も、よく眠ることができていません。)
My body just won't move.
(体がどうしても動こうとしません。)
I’ve cancelled all my plans for today.
(今日の予定をすべてキャンセルしました。)

## 2. 「限界がきた」というニュアンス(少しカジュアル)

I’ve had two sleepless nights in a row.
(2晩続けて眠れない夜を過ごしました。)
My body has finally given out.
(ついに体が動かなくなりました/悲鳴を上げました。)
I had to clear my schedule for today.
(今日のスケジュールを白紙に戻さなければなりませんでした。)

## 3. 理由を丁寧に説明する場合(ビジネス・少し硬め)

Due to a lack of sleep over the last two days,
(ここ2日間の睡眠不足が原因で、)
I’m feeling physically unable to move.
(身体的に動くことができないと感じています。)
I have cancelled my appointments for today.
(本日の約束をキャンセルいたしました。)