ご要望に合わせて、改行を整理し、それぞれの英文に対応する邦訳を添えました。
文脈やニュアンスの微調整が必要であれば、いつでも教えてください。
------------------------------
## 1. 自然で文脈に忠実な表現
(後悔や未練のニュアンスを素直に伝える、日常的かつ丁寧な言い回しです)
I wanted to be a bureaucrat at the Ministry of Finance.
(財務省の官僚になりたかった。)
Even with the academic ability, I just couldn't keep up physically.
(学力はあっても、どうしても体力が追いつきませんでした。)
I’ve never wished I’d been born a man,
(男に生まれたかったと思ったことはありません、)
except for this one thing: if it meant I could become a career official and save Japan, then maybe I would.
(ただこの一点においてのみ――キャリア官僚になって日本を救えるというのなら、そう願ったかもしれません。)